O Slovanoch - ako to, že sme stratili naše národné povedomie

30.06.2012 11:23

Včera sa konala u nás v Event Čajovni Ephesus prednáška o Slovanoch. Veľmi nás potešila hojná účasť a záujem našincov o svoju históriu a korene. Prednášala pani doktorka Viera Majerová z Popradu a jej prednáška mala obrovskú silu, preto sme sa rozhodli priniesť vám aspoň krátke zhrnutie. Tieto prednášky sú naplánované každý mesiac a už teraz sa na ne veľmi tešíme.

 

    Nedostatok našej národnej hrdosti nevyplýva z toho, že nie je na čo byť hrdý, ale z nevedomosti. Z toho, že o svojich koreňoch nevieme vôbec nič a aj to málo, čo vieme, je pokrivené. Národ Slovanov nebol nikdy zbabelým národom. Nebol národom otrokov a nebol ani národom nevedomým! Práve naopak. V hrudi každého z nás bije odvážne srdce, ktoré sme však pod tlakom zvonku potlačili.

 

    Mohol za to aj príchod Cyrila a Metoda na Slovensko – ktorý tak oslavujeme. Priniesli kresťanstvo – pravú vieru, kresťanskú kultúru a písmo do pohanskej zeme. To vieme všetci. Ale nie všetci vedia, že naši predkovia vieru už mali a žili – skutočnú a neochvejnú vieru v Boha, nie vieru, akú učí cirkev. Cyril a Metod priniesli katolícku verziu kresťanstva, ktorá so skutočným kresťanstvom teda Pravdou prinesenou Synom Božím, už nemá nič spoločné. Mali sme tiež písmo – 49 hláskovú bukvu (abecedu), z ktorej nám ukradli päť hlások a pokrivili tak náš jazyk, ktorý je pre každý národ taký dôležitý. Spravili veľmi hrubý a cielený zásah do nášho jazyka tým, že z neho vyškrtli päť znakov. A vytvorili Cyriliku.

 

Stalo sa teda toto:

  • stratili sme hrdosť a sebavedomie, aké prislúcha každému kultúrne vyspelému národu

  • stratili sme vedomie seba samých, stratili sme svoju identitu. Národ, ktorý nepozná seba samého je odsúdený na zánik!

  • Nevieme kto v skutočnosti sme, preto hľadáme „záchranu“ kdesi vonku, za hranicami

    A výsledok? Rozkradnutá republika, armáda nezamestnaných, existenčné problémy väčšinovej časti národa..

     

    Ale ako sa mohlo stať, že sme stratili vlastnú identitu?

        Ak sa národu zoberie jeho komunikačný prostriedok – jazyk, a jeho história, ktorá ho identifikuje v kontexte iných národov, znamená to toľko, ako keď sa strom odreže od koreňov. Takýto strom už nemôže prinášať plody a ani rásť.

         

    Prečo by nám však niekto zámerne odňal našu identitu?

        Niektoré dokumenty opisujú našu silu, morálnu, vojenskú, politickú, ekonomickú. Našich predkov nebolo možné poraziť. Okolité národy mohli vyhrať bitky, ale nie vojnu. (Frankovia, Rimania, Gréci, Aleksander Macedónsky, katolícka cirkev,...)

        Keď konečne pochopili, že vojenskou silou nás neporazia, nastúpil iný druh boja. Boj zvnútra, boj ideologický. Rozdeliť a panovať.

        Pokrivením písma a súčasného jazyka, spôsobili degeneráciu našej reči, ktorá bola živou rečou v obrazoch a ktorá súčasne aktivovala náš 9 kanálový energetický systém. A ktorá nás udržiavala v neustálom stave napojenia na vlastné vnútro a súčasne na svetlé výšiny, odkiaľ človek prijíma silu, informácie a usmernenia v zmysle Zákonov Stvorenia.

        Vnútili nám náboženstvo, ktoré nás malo ešte znížiť a urobiť z nás ľahko manipulovateľnú a ovládateľnú masu. Systematicky ničili naše dejiny a vymazávali nás z histórie zeme.

        Manipulácia a ovládanie ľudí je možné jedine vtedy ak ich odrežeme od koreňov. Základom každej kultúry a vývoja národa je jazyk. Reč, jazyk je to lano, ktoré nás spája s našou minulosťou, s našimi koreňmi, a našou identitou.

        Tam spočíva hlavná príčina toho, prečo nám chceli zobrať náš jazyk, našu reč. Ak sa chceme zbaviť akéhokoľvek ovládania a manipulácie zo strany iných, musíme byť istí sami v sebe, musíme vedieť kto sme, musíme sa stať vedomými seba samých.

     

    Dokumenty, ktoré sa nepodarilo zničiť, prichádzajú na Svetlo Pravdy.

     

  • Mauro Orbini: Historiografia - Pôvod názvu, slávy a rozšírenia národa Slovanského

  • Kniha Svetla – pripravuje sa do tlače

  • Slovansko Arijské védy

  • Tajné dejiny Slovenska

  • 49 znaková bukvica

  • Cyril Hromník: Slováci, Sloveni, kde sú vaše korene

  • Velesova kniha

  • www.vedy.sk ….