Čajový lístok

24.11.2013 21:58

ŠPECIALITY

SAHLEP

Veľmi zaujímavý, tak trochu tajomný nápoj z hľúz orchidey, ktoré symbolizujú lásku, krásu a ušľachtilosť. Hľuzy sa po stáročia používali na prípravu čarodejných nápojov lásky. Má príjemnú chuť, podáva sa s mliekom a škoricou

MATCHA

Je symbolom tradičnej japonskej kultúry. Matcha je vysokokvalitný práškový čaj, podáva sa v chawane a šľahá sa metličkou chasen.

MATCHA S DŽÚSOM

Studená matcha podávana s džúsom. Veľmi príjemná chuť

KARKÁDE S DŽÚSOM

Kvety ibišteka krvavého, nazývané tiež kvety raja. Karkáde má krvavočervenú farbu, kyslastú chuť a blahodárne účinky vďaka mimoriadne vysokému obsahu vitamínu C.

PCHU­ER

Je charakteristický svojou zemitou arómou. Je to jeden z mála čajov, pri ktorom čas neuberá na kvalite a zvyšuje jeho

hodnotu. Čaj pchu­er je známy pre svoje pozitívne zdravotné účinky na ľudský organizmus.

OCHI OCHI CHA

Semienka bazalky, majú výrazný detoxikačný a očistný charakter.

Rôsolovité semená v tráviacom trakte pomáhajú organizmu zbaviť sa nežiadúcich a toxických látok. Nemajú výraznú vôňu ani chuť, preto sa pridávajú najlepšie do ovocných čajov

 

INDIA, SRÍ LANKA

DARJEELING zelený čaj

Zelený čaj z indického Darjeelingu má sviežu, jemne nahorklú chuť, zelenú až svetložltú farbu. Obsahuje kofeín. Ide o nefermentovaný čierny čaj s pozitívnymi účinkami na zdravie.

NUWARA ELIYA – Cejlón

Nuwara Eliya leží v srdci Srí lanky. Produkuje čaj jedinečnej chuti. Vo vzduchu sa nesie vôňa cyprusu, eukaliptu a mäty, ktorá sa podpisuje na unikátnosti tohto čaju. Vraví sa, že Nuwara Eliya je medzi cejlónskymi čajmi to, čo šampanské medzi francúzskymi vínami.

 

ČÍNSKE ČAJE

 

ČIERNE ČAJE

YIXING HONG CHA

Veľmi zaujímavý čínský červený (čierny) čaj. Suchý list je tmavo hnedočierný, vôňa je jemná, ovocná, s hruškovými tónmi. V náleve má tento čaj vôňu a chuť sladkú, ľahkú a ovocnú, má menej kyslých tónov a menej horkosti než iné červené čaje.

 

BIELE ČAJE

BAI HAO YIN ZHEN

Najlepší biely čaj. Vôňa čaju je sladko ovocná, a chuť typická – príjemne jemná, ľahko ovocná, osviežujúca, s príjemným jemným aftertastom.

PAI MU TAN

Biela pivónia je jemne oxidovaný, ľahký čaj z čínskej provincie Fujian. Čajové lístky nie sú zavinuté ihneď po zbere, takže má jemný charakter.

 

ZELENÉ ČAJE

GUNPOWDER extra

Perlový čaj, preslávený svojim originálnym tvarom. Po spracovaní je zavinutý do čierno zelených zrniek. Nálev je žlto zelenej farby príjemnej ostrej horko sladkej, mierne dymovej chuti dlho pretrváva na jazyku. Pre vysoký obsah fluoridov je doporučený ako prevencia proti zubnému kazu!

LUNG CHING – Dračia studňa

Je cenený ako najstarší a najslávnejší čaj Číny. Tíši nežiadúce ohne v tele i v duši a pôsobí umiernene a stabilizujúco. Zároveň je povzbudzujúci a podporuje tok energie v tele, znižuje únavu, očisťuje pečen, zlepšuje funkciu zraku.

 

JAZMÍNOVÉ ČAJE

TCHAI MU LUNG ČCHU

Najkvalitnejšie biele čaje boli kedysi určené iba na cisársky dvor.

Spracovávali sa ručne a tvarovali sa do guličiek, ktoré vyzerali ako oči draka. Tak prišiel na svet unikátny čaj Oči draka z hory Tchaj – mu.

ZELENÝ ČAJ S JAZMÍNOM KLASICKÝ

Voňavý zelený čaj so sviežou vôňou jazmínových kvietkov je pohladenímpre dušu aj telo človeka.

 

OOLONGY

TIE GUAN YIN - Železná Bohyňa Milosrenstva

Klasický oolong ­ polofermentovaný, vďaka čomu si zachováva taký vysoký obsah silíc a liečivých látok ako majú zelené čaje. Jeho chuť je jemne horká, veľmi príjemná, upokojujúca.

SHUI HSIEN

Výrazne fermentovaný oolong s decentne orieškovou chuťou, ktorá však patrí k jeho prednosti číslo dva, hneď po výraznom a rýchlom povzbudivom účinku. Tento čaj môže byť skvelou náhradou kávy alebo Pchu­Eru.

 

MLIEKOVÉ ČAJE

CHILLI ČAJ

Čierny korenistý čaj, obsahuje assámsky a čínsky čierny čaj, čilli, kakao, kúsky čokolády, čierne korenie... Podáva sa s mliekom a mierne sladený. Pre jeho zvláštnu, jemne pikantnú chuť a podmanivú vôňu sa nedá si ho neobľúbiť.

KAKAOKO

Čierny čaj na pokoj mysle s kúskami kakaa.

MALÝ YETTI

Fantastický africký čaj pre všetkých. Obsahuje rooibos, kakao, zázvor, škoricu, cigóriu, jačmeň, kardamon, čierne korenie.

 

ROOIBOSY

MALÝ YETTI

Fantastický africký čaj pre všetkých. Obsahuje rooibos, kakao, zázvor, škoricu, cigóriu, jačmeň, kardamon, čierne korenie

NÍLSKY ČAJ

Africký roiboos, vanilka

ČAJ FARAÓNOV

Africký čaj rooibos na myslenie a koncentráciu, citrónová tráva, červené korenie, citrón, zázvor pomaranč, bazalka, jabĺčka, kardamon, rozmarín

TANTRA

Vitalizačný ajurvédsky čaj: rooibos, kokosové lupienky, zázvor, škorica, jabĺčka, kardamon, čierne korenie, mandle

 

JAPONSKÉ ČAJE

GYOKURO SHIZUKU

Najkvalitnejší typ japonského lístkového čaju, široká nasladlá chuť a vôňa.

FUKAMUSHI SENCHA 

Kvalitný zelený listový čaj moderného typu, ktorý je typický dlhším zaparením, ktoré viac prenikne čajovým listom a uvoľní odlišné chuťové i aromatické látky. Tvoria ju krátke ihličky zmiešané s práškom. Vinikajúca chuť - zmyselná a veľmi jemná. Aróma je o niečo bohatšia ako u normálnej senchi. Farba nálevu je žiarivo zelená.

GENMAICHA

Netypická zmes zeleného čaju s praženou ryžou a čaju Matcha zo Shizuoky. Čaj je vhodný na zaliatie teplou i studenou vodou. Zlepšuje trávenie a odbúravanie tukov. Má dymovú vôňu a veľmi peknú zelenú farbu.

HOUJICHA

Kvalitný zelený japonský čaj s typický praženou chuťou a vôňou, pomáha stráviť tuky. Vďaka nízkemu obsahu kofeínu je vhodný aj pre deti.

KAMA NOBICHA

Kama nobicha je špeciálny druh japonského zeleného čaju. Po zbere sa lístky zahrievajú v špeciálnych kotloch a spracuvávajú do tvaru Senche. Je viacnálevový.

 

VOŇAVÉ ČAJE

 

ZELENÉ VOŇAVÉ ČAJE

NÁPOJ VEČNOSTI

Zelený čaj so ženšenom

LEMONICA

Svieži zelený čaj s citrónom

KAMASUTRA

Afrodiziakálny zelený voňavý čaj, obsahuje čínsku senchu, muira puamu, Pao chung, ružové a kaktusové kvety.

KLENOT ORIENTU

Príjemný voňavý zelený čaj tvorený zmesou: čínska Senča, Wu Lu, Gunpowder, Pai Mu Tan, čínsky jazmín, ruža, nechtík, nevädza

DIAMANTOVÝ ČAJ

Zelený voňavý čaj s mangom a slnečnicou

FORMOSANA

Ide o jade oolong s broskyňou a ružami. Má nádhernú vôňu

 

ČIERNE VOŇAVÉ ČAJE

EARL GREY – špeciál

Čierny čaj s bergamotom

BUDHOV ČAJ

Čierny čaj z rôznych kútov sveta obohatený podľa ajurvédy o ďalšie ingrediencie ako je kokos, ananás, aksamietnica

 

ČAJE NA CHUDNUTIE

FIT FIGÚRA

Príjemný, korenistý, ajurvédou inšpirovaný bylinný čaj. Veľmi vhodný čaj na zoštíhľovacie, skrášľovacie a omladzovacie kúry! Obsahuje zelený a čierny čaj, guaranu, mannu, maté, slnečnicu, žíhľavu, vitamín C, červené ríbezle, trnky,

PUERNICA

Obľúbený čaj pre svoju vynikajúcu chuť a blahodárne účinky. Obsahuje čierny čaj a pchu-er, citrón, nevädzu a vanilka zjemňujú jeho zemitú chuť a dodávajú mu ľahkosť a príjemnú príchuť citrusového ovocia.

PU­ER YIN YANG

Čaj Pchu­er s rooibosom a jahodami namiešaný podľa ajurvédy.

 

AJURVÉDSKE BYLINNÉ ČAJE

JIAOGULAN

Hovorí sa mu tiež bylina nesmrteľnosti pre jeho mnohé blahodárne účinky na organizmus. Thajsky Jaogulan, päťlistý ženšen, je považovaný za jednu z najprospešnejších bylín pre zdravie. Patrí medzi významné antioxidanty. Jeho

príjemná vôňa, vynikajúca chuť zlomí akýkoľvek odpor k bylinám.

TANTRA

Vitalizačný ajurvédsky čaj: rooibos, kokosové lupienky, zázvor, škorica, jabĺčka, kardamon, čierne korenie, mandle

SLNKO HIMALÁJÍ

Liečivý ajurvédsky čaj s tulsi (posvätná bazalka). Ďalej obsahuje zelený rooibos, zázvor, škoricu, harmanček, levanduľu, ružu ..

SEDEM ČAKIER

Liečivý ajurvédsky čaj s tulsi (posvätná bazalka) honeybush, jabĺčkami, škoricou, citrónovou trávou, listami citrónu, nechtíkom

ČAJ BIELEHO SLONA

Korenistý ajurvédsky čaj z ostrova Srí Lanka, tvorí ho škorica, citrónová tráva, kokos, ananás, zázvor, kardamon, klinčeky, červené a čierne korenia.

ČAJ ŽIVOTA

Vitalizačný čaj s jaogulanom (päťlistý ženšen), je miešaný podľa ajurvédskej filozofie

MATE YERBA

Netradičný argentínsky čaj, spojený s netradičnou kultúrou pitia čaju. Má povzbudivé účinky. Pre vysoký obsah kofeínu v kombinácii s ostatnými látkami má pozvoľný a rovnomerne pôsobiaci účinok.

ČAJ FARAÓNOV

Africký čaj rooibos na myslenie a koncentráciu, citrónová tráva, červené korenie, citrón, zázvor pomaranč, bazalka, jabĺčka, kardamon, rozmarín

 

OVOCNÉ ČAJE

ČAJ S ORIEŠKAMI

Ovocný čaj s koreninami, jabĺčka, rooibos, cigória, ananás, papáya, kokos, škorica, zázvor, mandle, lieskovce,kardamon, červené korenie, kvety nevädze.

ČAJONARA

Ovocný čaj vysokej kvality a vynikajúcej chuti. Tvorí ho ibištek, baza, hrozno, kúsky višní

BABA JAGA

Jabĺčka, hrozienka, mrkva, červená repa, granátové jabĺčko, ibiš, papája, vanilka, kvet slnečnice a nevädze

GRÉCKY ČAJ

Citrónová tráva, jabĺčka, papája, zázvor, pomaranč, mrkva, kvet slnečnice

ČAJ OHNIVÉHO DRAKA

Čerešne, jabĺčka, mrkva, zázvor, červená repa

POKLAD PERZIE

Jabĺčka, zázvor, citrón

TITICACA

Výborný ananásový čaj s nádhernou vôňou. V našej čajovni patrí medzi najobľúbenejšie ovocné čaje

 

MIEŠANÉ ČAJOVÉ DRINKY

FRESH DIAMOND

Základ tvorí zelený čaj s mangom a kvetmi slnečnice, bazový

a jahodový sirup, grepový džús

EVENING NILE

Jemne sladký rooibos s limetkou, grenadínou a jablkovým džúsom

LEMONICA HARMONY

Zelený čaj s príjemnou citrusovou chuťou, jablkový džús, limetka...

STRAWBERRY CHAIONARA

Dynamický višňový čaj s jahodovým sirupom a škoricou

LEMONICA VIRGIN MOJITO

Mojito dotiahnuté citrusovým čajom

BLOODY KARKÁDE

Krvavo červený čaj z ibišteka, má príjemne kyslastú chuť a poskytuje dokonalé osvieženie. Podávame s pomarančovým džúsom a medovkou.

BLOODY KARKÁDE

MATCHA S DŽÚSOM

Zelený čaj plný antioxidantov je hotovým zázrakom. S broskyňovým džúsom chutí skvelo a navyše má blahodárne účinky na vaše telo. Detoxikuje a napomáha spaľovaniu tukov, takže pri diéte je na nezaplatenie.

 

ČAJOVÉ MILKSHAKY

FARAÓNOV SHAKE

Čaj faraónov, mandľová esencia, mlieko, med

CHILLI STRAWBERRY

Chilli čaj, jahodový sirup, mlieko

MATCHA SHAKE

Matcha, mlieko, med

KAKAOKO SHAKE

Kakaoko, mandľová esencia, mlieko, med

SHAKE OF THE MONKEY KING

Čaj kráľa opíc, mandľová esencia, mlieko, med

 

ĽADOVÉ ČAJE

POKLAD PERZIE

ČAJONARA

TITICACA

ČAJ OHNIVÉHO DRAKA

OČI DRAKA

GRÉCKY ČAJ