Čaj ako výrazový prostriedok a komunikačný nástroj

15.04.2012 11:26

    Prostredníctvom čaju - chutí a vôní sa dá toho mnoho povedať. Na prvý pohľad hluchý a nemý čaj v sebe nesie dávny odkaz predkov, tradíciu aj filozofiu, ktorá prežíva tisícročiami čajovej histórie.

 

    Niekedy bol dobrý čaj výsadou cisára. Dnes si ho, našťastie, môže dopriať každý. Žiaľ, stratila sa jeho skutočná hodnota a podstata. V dávnych časoch sa pri čaji uzatvárali dôležité dohody. Pri čaji sa písali básne a tvorili veľké diela. Pri čaji si milenci vyznávali svoju lásku. Čaj sa podával ako liek. Bol prítomný aj pri zrode veľkých náboženstiev. V našej dobe a zemepisných šírkach však ľudia stále neobjavili krásu, čaro a tajomno, ktoré v sebe čaj ukrýva. Zvlášť v dnešnej uponáhľanej dobe plnej stresu a disharmónie je čas vrátiť sa k čajovej kultúre, ako balzamu na telo aj dušu, a nájsť v sebe stratenú rovnováhu a pokoj.

 

    Kvalitný čaj v sebe nesie veľa možností ako vyjadriť, že vám na niekom záleží. Či už ide o vašu lásku, obchodného partnera alebo vás samých. Doprajte to najlepšie sami sebe. So sebou trávite najviac času :).